Première actiefilm “Jack Reacher” uitgesteld na drama in Newtown

Naar aanleiding van de tragische schietpartij in een basisschool in Newtown is de première van de actiefilm ‘Jack Reacher’ afgelast. Tom Cruise zou zijn film normaal begeleid door veel feestelijkheden voorstellen in Pittsburgh maar dat is dus niet doorgegaan.

Jack Reacher is een film over een voormalig militair die een dolle sluipschutter op de hielen zit. Niet bepaald spek voor de bek van de Amerikanen die nog steeds in shock verkeren om wat er in Newtown is gebeurd. Een twintigjarige man liet honderd kogels los op een basisschool, waarbij 6 volwassenen en 20 kinderen om het leven kwamen.

Het is niet de eerste keer dat de filmindustrie zulke maatregelen treft. Ook na de schietpartij in een bioscoop in Colorado werd de première van de langverwachte Batmanfilm The Dark Knight Rises op verschillende plaatsen afgelast.

Hollywood legt echter geen schuld bij de gewelddadige films, maar last de feestelijkheden tijdelijk af “uit respect voor de families van de slachtoffers stellen we de première van Jack Reacher uit. Onze gedachten zijn nu enkel bij al zij die tijdens de tragedie in Newtown een geliefde hebben verloren.” (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content