Nu al opvolger van Green Lantern in de maak

De eerste Green Lantern-verfilming komt pas in juni volgend jaar in de zalen, maar Warner Bros. heeft de schrijvers nu al opgedragen aan een script te beginnen voor een sequel.

De opnames van de eerste Green Lantern zijn nog niet achter de rug, maar Warner Bros. heeft de schrijvers van de comic book-verfilming nu al aangespoord om aan een opvolger te beginnen. Blijkbaar hebben scenaristen Greg Berlanti, Michael Green en Marc Guggenheim de producenten bij Warner wel weten te bekoren met hun eerste strip-naar-script. Hetzelfde schrijverstrio is ook aangesproken om het comic-personage The Flash naar het grote scherm te brengen.

Green Lantern 2 zal verder bouwen op de plot van de eerste film, maar Warner garandeert voorlopig niet dat de film er daadwerkelijk komt. Het is afwachten of de eerste, die pas in juni 2011 in de zalen komt, de hoge verwachtingen zal inlossen. Regisseur Martin Campbell is momenteel Green Lantern aan het filmen in New Orleans, met Ryan Reynolds in de rol van de DC Comics-superheld.

Met het nieuws over de twee mogelijke nieuwe comic book-verfilmingen zit het genre meer dan ooit in de lift: kijk maar naar het recente succes van Kick-Ass en de geplande nieuwe Batman– en Supermanfilms. In het geval van The Flash is het de eerste keer dat de rode snelheidsduivel een eigen film krijgt.

Sanne Jehoul

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content