Netflix strikt Brad Pitt voor groot filmproject

© Reuters

Netflix heeft de rechten over de satirische komedie ‘War Machine’, met Brad Pitt in de hoofdrol, aangekocht. Het is de grootste aankoop in langspeelfilms van de online streamingdienst tot nu toe.

‘We zijn zo enthousiast om deel uit te maken van het inspirerende werk van Netflix’, zei Amerikaanse acteur Brad Pitt in een officieel statement. Zijn nieuwste filmproject, geschreven en geregisseerd door David Michôd (Animal Kingdom, The Rover), zal in 2016 te zien zijn op Netflix en in enkele exclusieve bioscopen.

War Machine is gebaseerd op het boek The Operators: The Wild And Terrifying Inside Story Of America’s War In Afghanistan, van wijlen journalist Michael Hastings. Acteur Brad Pitt kruipt voor de prent in de huid van een Amerikaanse generaal, die door zijn onberispelijke reputatie de haast onmogelijke opdracht krijgt de oorlog tussen de Verenigde Staten en Afghanistan te winnen.

De nieuwe aanwinst is de zoveelste triomf voor Netflix. De streamingdienst is immers druk bezig zijn aanbod in speelfilms te verbreden. Zo sloot het bedrijf in 2014 een overeenkomst af met Adam Sandler voor vier nieuwe films en kocht het de distributierechten op van verschillende projecten, waaronder Cary Fukunaga’s Beasts of No Nation, met Britse acteur Idris Elba. (FDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content