Netflix plant verfilming van Panama Papers

Demonstranten voor de Europese Commissie in Brussel. © REUTERS

Het verhaal van de onthullingen van de zogenaamde Panama Pamers zal binnenkort op het grote scherm te zien. Het streamingplatform Netflix heeft de exclusieve rechten gekocht voor de verfilming van het boek van de Duitse onderzoeksjournalisten Bastian Obermayer en Frederik Obermaier.

De topman van Netflix Ted Sarandos is ervan overtuigd dat het een pakkende film wordt. De productiefirma van John Wells, die eerder onder meer tekende voor de tv-reeksen “ER” en “The West Wing”, moet het project tot een goed einde brengen.

Als uitgangspunt dient het boek “Panama Papers. Het verhaal van een wereldwijde onthulling”, dat ook in het Nederlands vertaald is. De twee journalisten van de Süddeutsche Zeitung waren de enigen die rechtstreeks contact hadden met de klokkenluider John Doe. Begin juli berichtten media dat Steven Soderbergh ook een film over de Panama Papers wil draaien. Het boek van de Amerikaanse journalist Jake Bernstein over de zaak, dat als basis zou dienen, is echter nog niet verschenen.

Met de Panama Papers wordt het internationaal journalistiek project bedoeld dat ruim 11,5 miljoen vertrouwelijke documenten van de Panamese juridische en zakelijke dienstverlener Mossack Fonseca onder de loep nam. De onderzoeksjournalisten vonden talrijke bewijzen voor ondoorzichtige transacties van vaak prominente persoonlijkheden via offshorestructuren. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content