Mr. Nobody geselecteerd voor Europese publieksprijs

‘Mr.Nobody’ van Jaco Van Dormael (‘Toto Le Heros’) genomineerd voor publieksprijs van de European Film Awards.

‘Mr. Nobody’, de ambitieuze comebackfilm van Franstalige landgenoot Jaco Van Dormael (‘Toto Le Heros’) is geselecteerd voor de publieksprijs van de European Film Awards, de jaarlijkse prijsuitreiking voor het betere Europese filmwerk. U kan zelf uw stem uitbrengen via de People’s Choice Award.

Films die de prijs in deze categorie eerder te beurt vielen zijn: ‘Volver’ van Pedro Almodóvar en ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’ van Jean-Pierre Jeunet.

‘Mr. Nobody’ is zowat de meest ambitieuze Belgische film tot op heden, een filosofisch drama met een stevige internationale cast: Jared Leto (‘Requiem For A Dream’) en Diane Kruger (‘Troy’) in een glansrol! Behalve de eerste Engelstalige film van Jaco Van Dormael is het ook een peperdure productie geworden met indrukwekkende speciale effecten die knipogen naar zowel Van Dormael’s eerdere ‘Toto le héros’ als naar Kubrick’s ‘2001: A space odyssey’.

De film situeert zich in 2029. De 120-jarige Nemo Nobody is de laatste sterfelijke persoon op aarde. De enige vraag die hem achtervolgt is of hij het juiste leven heeft geleid.

Verleden, heden en toekomst overlappen elkaar en de film is zowel humoristisch als ernstig, dromerig als sciencefictionachtig en vooral: een streling voor het oog.

De European Film Awards worden op zaterdag 4 december uitgereikt door de European Film Academy in Tallinn, de hoofdstad van Estland. De genomineerden voor de andere categorieën worden later bekendgemaakt.

Laat u in vervoering brengen door de trailer, rep u vervolgens naar deze site en stem voor ‘Mr Nobody’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content