Matthias Schoenaerts en Emma Levie bekroond in Les Arcs

© Image Globe

Het blijft onderscheidingen regenen voor Schoenaerts met zijn vertolking van Jacky Vanmarsenille in Rundskop.

Op de derde editie van de Europees Filmfestival in het Franse Les Arcs heeft Matthias Schoenaerts de prijs voor beste acteur gewonnen voor zijn rol in Michaël R. Roskams filmdebuut Rundskop. De prijs voor beste actrice ging naar Emma Levie voor haar vertolking in Christope Van Rompaeys Lena. Het blijft onderscheidingen regenen, zowel nationaal als internationaal, voor Matthias Schoenaerts met zijn vertolking van Jacky Vanmarsenille in Rundskop. Volgend jaar zullen we Schoenaerts o.a. te zien krijgen in de langverwachte Amerikaanse remake van Loft, ‘The Loft’, en in Jacques Audiards ‘Rust and Bones’.

Voor de debuterende Emma Levie is de prijs in Les Arcs de eerste onderscheiding die ze voor haar vertolking van het hoofdpersonage in Lena in ontvangst mag nemen.

Christophe Van Rompaeys tweede speelfilm ging eerder dit jaar in wereldpremière op het Toronto International Film Festival. Alles draait rond Lena, een mollige 17-jarige, die tot haar verbazing een relatie krijgt met Daan. Verblind door de liefde, komt ze er te laat achter dat haar vriend onbetrouwbaar is.

Andere Vlaamse (co)producties die in Les Arcs buiten competitie werden vertoond, waren ‘Swooni’, het speelfilmdebuut van Kaat Beels, en Rosto’s ‘Het monster van Nix’. Op de Arc 1950 Coproduction Village, een financieringsplatform voor een select aantal nieuwe filmprojecten, werd ‘Deep in a Dream of You’ van Caroline Strubbe (Lost Personas Area) voorgesteld. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content