Laatste Awards voor de Oscars: Birdman wint Spirit Award voor beste film

Birdman © gf

Tijdens de dertigste editie van de Independent Spirit Awards gingen ‘Birdman’ en Richard Linklater naar huis met de hoofdprijzen. Michael Keaton werd bekroond tot beste acteur en Julianne Moore mag zich beste actrice noemen.

‘Boyhood’ werd dan wel niet verkozen tot beste film van het jaar, regisseur Richard Linklater kreeg wel de prijs in zijn categorie. ‘Birdman’, een van de grote favorieten voor de Oscars, werd door de jury van de Spirit Awards bekroond tot beste prent van 2014.

Julianne Moore lijkt af te stevenen op een Oscar dankzij haar rol in ‘Still Alice’. De Spirit Award mag ze in ieder geval al op haar schouw zetten. Michael Keaton overtuigde de jury met zijn werk in ‘Birdman’ en werd bekroond tot beste acteur van vorig jaar.

Patricia Arquette won de award voor de beste vrouwelijke bijrol in de film ‘Boyhood’ en de prijs voor beste mannelijke bijrol ging naar J.K. Simmons voor zijn vertolking in ‘Whiplash’. ‘Ida’ kaapte de prijs voor beste buitenlandse film weg.

‘Selma’ kon geen van de vijf nominaties verzilveren en ook ‘Love is Strange’ ging met lege handen naar huis.

De Spirit Awards zagen dertig jaar geleden het levenslicht. Ze moesten een tegengewicht vormen voor de Academy Awards die meestal films van grote studio’s bekronen. Toch zien we vaak, net zoals dit jaar, een overlapping bij de nominaties. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content