Komiek Will Ferrell zal Amerikaans president Ronald Reagan vertolken

© REUTERS

Nadat hij in heel wat SNL-sketches de rol van George W. Bush voor zich heeft genomen mag komisch genie Will Ferrell binnenkort een andere Amerikaanse president vertolken. Volgens Variety is Ferrell namelijk gecast als Ronald Reagan in een Black List script van Mike Rosolio.

The Black List -niet te verwarren met de gelijknamige televisieserie – is een plek waar filmmakers en scenarioschrijvers elkaar ontmoeten. Het is een soort digitale catalogus van filmscripts die het (nog) niet tot films schopten omdat er bijvoorbeeld geen producer gevonden werd, maar die wel het potentieel hebben om groots te worden. Het initiatief werd opgestart nadat uit een enquête bij 100 grote bazen uit de filmindustrie bleek dat heel wat favoriete scripts uiteindelijk op tafel zijn blijven liggen. Ondertussen werden meer dan 225 Black List screenplays verfilmd, waaronder Slumdog Millionaire, The King’s Speech en Argo.

Eén van de scenario’s die dit jaar het meeste furore maakte was ‘Reagan’ van Mike Rosolio. Het verhaal speelt zich af in de Oval Office van de veertigste president van de Verenigde Staten. Reagan is net aan zijn tweede ambtstermijn begonnen wanneer hij overmand wordt door dementie. Alles dreigt in duigen te vallen tot een overmoedige stagiair hem weet te overtuigen dat hij eigenlijk een acteur is die de president spéélt in een film.

Het script was zo populair dat onder meer Lena Dunham en John Cho voor een rol gelezen hebben. Uiteindelijk gaat Will Ferrell met de rol van commander-in-chief lopen. Hij zal bovendien de film ook mee producen. Een regisseur werd er nog niet gevonden maar het project zal zich volgens Variety “zeer binnenkort” naar de filmstudio verplaatsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content