Kinepolis registreert miljoenste bezoeker van ‘Star Wars: The Force Awakens’

© /

‘Star Wars: The Force Awakens’ breekt potten, ook in België. Het zevende deel van de saga loopt nog maar een maand in de Belgische zalen en telt nu al de miljoenste bezoeker.

Nooit eerder werd zo gesmacht naar een nieuwe Star Wars als naar het zevende luik van ’s werelds lucratiefste ruimtefranchise. Wereldwijd worden records van de tabellen geveegd, in België is dat niet anders.

Kinepolis registreert miljoenste bezoeker van 'Star Wars: The Force Awakens'
© /

Met meer dan 55.000 tickets in voorverkoop, brak The Force Awakens al het voorverkooprecord bij het bioscoopcomplex Kinepolis. Een maand na de release staat de miljoenste bezoeker op de teller. Het zijn indrukwekkende cijfers.

De gelukkigen – een koppel – zullen hun bezoek aan de vestiging in Brussel niet snel vergeten. Bovenop hun filmtickets, die ze voor de gelegenheid gratis ontvingen, werd hen onder meer een Chewbacca in megaformaat cadeau gedaan.

De ‘Star Wars: The Force Awakens’ doet het goed bij zowel het jonge als het oudere publiek. ‘De basisingrediënten die zo’n dertig jaar geleden door George Lucas werden uitgedokterd, blijven overeind. Maar de technologie heeft niet stilgestaan, dus krijgt alles een modernere look: van de vertrouwde ruimtetuigen (de TIE fighters!) tot de planeten en uitrustingen (de stormtrooper-outfits, die blinken als nooit tevoren)’, zo schreef Focus-filmrecensent Andreas Ilegems. ‘Het is smullen voor de fans.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content