Juliette Binoche eregast op Brussels Film Festival

Juliette Binoche © REUTERS

Juliette Binoche is dit jaar eregast op het Brussels Film Festival in Flagey en Cinematek. De Franse actrice, bekend van onder meer ‘Chocolat’ en ‘The English Patien’, zal er een masterclass geven en een Carte Blanche sessie presenteren.

Het Brusselse filmfestival kon eerder al rekenen op klinkende namen. Zo zakten regisseurs Sir Alan Parker en Bernard Tavernier voor de gelegendheid af naar onze hoofdstad. Voor de dertiende editie heeft de festivalorganisatie de Franse actrice Juliette Binoche kunnen strikken. Binoche vergaarde beroemdheid als hoofdrolspeelster in verschillende buitenlandse producties zoals ‘Three Colors: Bleu’ en ‘Chocolat’. Ze viel ook verschillende keren in de prijzen, en mocht reeds een César, Zilveren Beer en BAFTA Award tegen de borst drukken.

De actrice liet eerder al weten dat ze naar ons land ging afzakken. Ze is namelijk hoofdrolspeelster in het toneelstuk ‘Antigone’. Het Engelstalige stuk van Vlaamse theatermaker Ivo Van Hove is van 1 tot 4 april te zien in deSingel in Antwerpen, maar is al sinds vorige zomer hopeloos uitverkocht.

Juliette Binoche zal de festivalopening bijwonen op vrijdag 5 juni in Flagey. Later geeft ze ook een masterclass en gaat ze een Carte-Blanche sessie presenteren. Het festival vindt plaats van 5 tot en met 12 juni in Cinematek en Flagey.

(AlBu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content