Jessica Chastain in nieuwe film van John Hillcoat

Rijzende ster Jessica Chaistain wordt gecast als vrouwelijk hoofdpersonage in ‘The Wettest County in the World’, een nieuwe gangsterfilm van John Hillcoat (‘The Road’, ‘The Proposition’)

‘The Wettest County in the World’, de nieuwe langspeelfilm van ‘The Proposition-‘ en ‘The Road’-regisseur John Hillcoat is in volle ontwikkeling, ondanks geruchten vorig jaar dat het project zou zijn afgeblazen. Shia LaBeouf en Tom Hardy spelen de hoofdrollen. Het script wordt bewerkt door Nick Cave, naast singer songwriter ook vaste partner in crime van Hillcoat.

Jessica Chastain (rijzende ster, binnenkort ook te zien naast Brad Pitt in Terrence Malick’s langverwachte ‘The Tree of Life’) vervoegt de cast als de ‘love interest’ van Tom Hardy, een rol die eerder al gelinkt werd aan Amy Adams en Scarlett Johansson.

Het script van ‘The Wettest county in the World’ is gebaseerd op de memoires van Matt Bondurant tijdens de Grote Depresse, waarin diens grootvader en ooms een bootlegoperatie leiden. Het verhaal wordt bewerkt door Nick Cave, die eerder de muziek componeerde van Hillcoats’ ‘The Road’ en ook al instond voor het script van diens sublieme western ‘The Proposition’.

Beluister hier een fragment uit Nick Cave’s indringende score van ‘The Road’:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content