Is documentaire van Justin Bieber een flop?

© Reuters

‘Believe’, de documentaire over tieneridool Justin Bieber, kon niet overtuigen aan de bioscoopkassa. De film van Biebs bracht volgens verschillende Amerikaanse bronnen slechts 3 miljoen dollar op tijdens het openingsweekend. Waar blijven de beliebers?

Het nieuws van de flop komt vast hard aan bij popster Justin Bieber. Zijn eerste documentaire ‘Never Say Never’ bracht immers zo’n 70 miljoen dollar op. De inkomsten van ‘Believe’ verbleken tot nu toe bij deze som.

Hoewel de jonge zanger gehoopt had om de jongens van One Direction een poepje te laten ruiken, moest hij het onderspit delven. ‘This is Us’ van de Britse boyband wist 15.8 miljoen dollar in het laatje te brengen tijdens hun openingsweekend, wat toen als een lichte flop werd beschouwd. Zelfs ‘Part of Me’ van Katy Perry deed het beter met een magere 7.1 miljoen dollar opbrengst tijdens de eerste dagen in de zalen.

Open Road Films, het distributiehuis dat ‘Believe’ in de zalen bracht in Noord-Amerika, reageerde dat de documentaire slechts in een beperkt aantal zalen loopt. Dit is echter geen excuus aangezien er heel wat vergelijkbare films over popsensaties lanceerden in een kleine selectie bioscoopzalen en toch grotere successen waren dan ‘Believe’.

Volgens The Hollywood Reporter zou het wel eens kunnen dat ouders hun jonge tieners niet naar de film laten gaan omwille van het imago van de popster. Ten tijde van ‘Never Say Never’ was Justin Bieber nog een onschuldige jongeling, maar intussen heeft zijn imago hier en daar wat deuken opgelopen. Zijn stunt op Twitter waarin hij beweert op pensioen te gaan, werd niet door iedereen goed onthaald. Hoewel het nieuws intussen werd ontkend door zijn platenmaatschappij, ging het de ganse wereld rond en deed het heel wat wenkbrauwen fronsen. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content