In Beeld: Filmfestival Berlijn

© Reuters

Veel mooi volk afgelopen dagen in Berlijn. Voor u in beeld: voorname deelnemers.

Veel mooi volk daar in Berlijn, en dan hebben we het natuurlijk niet alleen over onze reporter ter plaatse, maar vooral over de sterren op de rode loper. Patrick Duynslager houdt ons op de hoogte van al het filmnieuws, wij selecteerden alvast een reeks oogstrelende fotos van de voornaamste deelnemers.

1. Journalisten aan het werk in hun hoekje van de “Berlinale Palast”.

2. Actrice Gabourey – Precious – Sidibe woont een persconferentie ter promotie van de nieuwe film ‘Yelling to the Sky’ bij.

3. Bij haar aankomst op de screening van “Yelling to the Sky” wordt regisseur Victoria Mahoney door een gemaskerde medewerker over de rode loper gedragen.

4. Acteur Kevin Spacey geniet van zijn populariteit als hij aankomt op de rode loper voor de screening van “Margin Call”.

5. Apollo astronaut en 2de man op de maan, Buzz Aldrin, spreekt het publiek toe tijdens het benefietgala “Cinema for Peace 2011”.

6. Actrice Sareh Bayat geeft een heel nieuwe dimensie aan het hoofddoekendebat terwijl ze zich tussen de journalisten en weg baant richting de screening van ‘Jodaeiye Nader Az Simin’ (Nader and Simin, A Separation)

7. Zanger Harry Belafonte loopt voorbij een immense portret van zichzelf tijdens zijn aankomst bij de screening van “Sing your Song”.

8. De vrouwelijke ster van “The King’s Speech”, Helena Bonham Carter, poseert voor een meute journalisten.

9. Regisseurs Joel en Ethan Coen arriveren op de rode loper bij de voorstelling van hun laatste en tevens uitstekende wapenfeit “True Grit”.

10. Muzikant en vredesactivist Bob Geldof spreekt het publiek toe tijdens het benefietgala “Cinema for Peace 2011”.

11. Onze Nederlandse taalgenote Sylvia Hoeks poseert snel voor enkele Foto’s tijdens de presentatie van Shooting Stars, een selectie van aanstormend talent op het filmfestival. Een internationale Jury selecteerde 10 jonge acteurs en actrices die in de voorbije jaren in de Europese cinema boven de rest uitstaken.

12. Acteur Jeremy Irons laat een kopje koffie smaken tijdens de persconferentie van “Margin Call”.

13. Koreaanse superster Lim Soo-Jung poseert tijdens een fotoshoot, ze presenteert in Berlijn de film “Saranghanda, Saranghaji Anneunda” (Come Rain Come Shine).

14. Een eenzame laatkomer voor “Cinema for peace 2011” loopt de trappen op van de concerthal aan het Gendarmenmarktplein. Wie weet mag hij nog binnen.

15. Bondskanselier Angela Merkel ziet er schitterend uit met een 3D-brilletje op haar neus tijdens de screening van “Pina”.

16. Acteur Sean Penn geniet van een sigaret tijdens de persconferentie over het benefietgala “Cinema for Peace 2011” dat tijdens het 61ste filmfestival van Berlijn zal plaatsvinden.

17. Actrice Hailee Steinfeld reageert enthousiast op de vragen van onze collega’s tijdens de persconferentie van “True Grit”.

18. Acteurs Josh Broling, Hailee Steinfeld en Jeff Bridges laten enkele fotos nemen tijdens de promotie voor hun veelgeprezen film “True Grit”.

19. Regisseur en acteur Ralph Fiennes charmeert de Duitse actrice Heike Makatsch met een handkus tijdens de uitreiking van de Shooting Stars awards.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content