‘Het Derde Huwelijk’ van Tom Lanoye verfilmd

De roman ‘Het Derde Huwelijk’ van gevierd Vlaams auteur Tom Lanoye wordt in Nederland in een film en een theaterstuk gegoten.

De roman uit 2006 vertelt het verhaal van een homoseksuele locatiescout zonder werk die tevergeefs zijn verdriet over zijn gestorven geliefde probeert te verwerken. Hij geraakt in geldproblemen en stort zich daarom in een onbezonnen avontuur. ‘Het Derde Huwelijk’ won de Pop Poll van Humo en greep net naast de Gouden Uil en de Libris Literatuurprijs.

De Nederlandse cineast Theu Boermans zal zowel het toneelstuk als de film regisseren. Acteur Jeroen Willems, ook een Nederlander, neemt de hoofdrol voor zijn rekening in de prent én het theaterstuk. Willems speelde al mee in onder meer de blockbuster ‘Ocean’s Twelve’ en de series ‘Annie MG’ en ‘Gooische Vrouwen’.

De theaterproductie zal in het seizoen 2012-2013 te zien zijn. Over de film zijn nog geen data bekend. Eind vorig jaar raakte ook al bekend dat zijn roman ‘Sprakeloos’ uit 2009 ook zou worden verfilmd. Hilde Van Mieghem zou de regie op zich nemen.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content