‘Hanna’: ‘Junglebook’ meets ‘Kill Bill’

De jongste actiethriller van Joe Wright met Saoirse Ronan en Cate Blanchett is vanaf 11 mei te zien in de Belgische bioscopen.

‘Hanna’ vertelt het verhaal van een jong meisje (een rol voor Saoirse Ronan, bekend van ‘The Lovely Bones’ en Atonement’) dat opgroeit op het Finse platteland. Maar voor haar geen geitenwollen sokken of koeiengemelk, want haar vader leidt haar liever op tot de perfecte killer. Als voormalig CIA-agent leert hij zijn dochter de knepen van het vak. Op veel warmte en liefde moet Hanna daarbij niet rekenen.Totdat papa haar op een missie stuurt, waardoor ze geconfronteerd wordt met het echte leven en begint na te denken over haar eigen menselijkheid. Het feit dat de geheime dienst haar daarbij voortdurend op de hielen zit (Cate Blanchett leidt de troepen) maakt alles alleen maar moeilijker.

Joe Wright regisseerde eerder al films als ‘Pride & Prejudice’ en ‘Atonement’. Voor die laatste werkte hij ook al samen met Saoirse Ronan, en met succes: Ronan kreeg voor haar rol nominaties op zowel de BAFTA-, Golden Globe- als Academy Awards.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

www.sonypictures.be

Teaserfoto: Sony

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content