Francis Ford Coppola werkt aan nieuwe Italiaans-Amerikaanse saga

De iconische regisseur Francis Ford Coppola keert terug naar zijn succesformule van ‘The Godfather’ en werkt aan een nieuwe saga over een Italiaans-Amerikaanse familie.

De film heeft voorlopig nog geen titel, maar Coppola is wel al druk in de weer met het script. Volgens The Hollywood Reporter zou het gaan om een coming-of-ageverhaal over twee adolescenten, een jongen en een meisje, in de woelige periode van de jaren 1930 tot de 1960’s.

Coppola heeft zijn kamp opgeslagen in de kantoren van Paramount. Of het Amerikaanse productiehuis de film zal gaan financieren of verdelen, is nog niet duidelijk. De regisseur heeft wel al Courtney Bright en Nicole Daniels aangenomen, de casting directors van ‘The Bling Ring’ van dochter Sofia Coppola.

Hoewel Coppola als regisseur eeuwige roem vergaarde met de ‘The Godfather’-trilogie, weliswaar met een minder derde deel, en de oorlogsfilm ‘Apocalypse Now’, wist hij in zijn latere jaren zijn excellente vorm niet te behouden. Hij bleef wel regisseren maar verdween wat van de radar. Zijn meest recente project ‘Twixt’, een horrorfilm met onder anderen Val Kilmer, slaagde er zelf niet in een release vast te krijgen in de VS.

Nu hij teruggrijpt naar de setting en succesformule van ‘The Godfather’ kan er misschien weer iets legendarisch uit de bus vallen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content