Fragment uit nieuwe Louis Theroux-documentaire over Scientology vrijgegeven

© Tribeca Film

De documentaire van Louis Theroux over Scientology wordt omringd door even veel geheimdoenerij als het onderwerp dat hij onderzoekt, maar Entertainment Weekly heeft nu toch een twee minuten durende teaser te pakken gekregen.

Over ‘My Scientology Movie’, de nieuwste prent van Louis Theroux, mag nog niet te veel gelost worden. Hoewel de docu vorig jaar al in premiere ging op het filmfestival van Londen, is er nergens materiaal online te vinden – geen trailer, geen teaser, geen releasedatum. Tot nu. Entertainment Weekly wist de Britse documentairemaker te overtuigen van enkele quotes en heeft zelfs een korte clip uit de film te pakken gekregen. Die kan je hieronder zien:

Met deze documentaire is voor Theroux een droom in vervulling gegaan. “Meer dan tien jaar geleden benaderde ik Scientology omdat ik een documentaire wilde maken over de geestelijke beweging. Ik wou wat nuance en perspectief brengen in al de negatieve berichtgeving, de menselijke kant te laten zien.” Theroux werd echter keer op keer geweigerd.

Na heel wat pogingen slaagde Theroux met dank aan filmregisseur John Dower in zijn opzet – althans, toch om dichter bij Scientology te komen, maar het was nog steeds niet gemakkelijk zoals bovenstaande clip getuigt. “Ik werd op de hielen gezeten door prive-detectives, advocaten, hackers en politie-agenten die nauwe banden hadden met of lid waren van Scientology”, aldus Theroux. “Toch heb ik bij iedere stap die ik ondernomen heb getracht om de goede kanten van Scientology te zien, om het te aanvaarden als een geestelijke beweging die niet anders is dan andere religies”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content