Filmfestivals Cinema Novo uit Brugge en Open Doek uit Turnhout fuseren

De filmfestivals Cinema Novo uit Brugge en Open Doek uit Turnhout fuseren om de wereldfilm een sterkere positie in Vlaanderen te garanderen. Vanaf 1 januari 2013 vinden beide festivals samen plaats als een krachtig label voor goede films, uit de hele wereld, én in heel Vlaanderen.

De beperkte toegankelijkheid van de wereldfilm in Vlaanderen, net als de versnippering en beperkte verspreiding ervan, waren al langer een bekommernis van diverse actoren in de filmsector. De fusie van beide festivals moet de kwetsbare wereldfilm in Vlaanderen ondersteunen, luidt het.

“Een integratie van Cinema Novo en Open Doek is een belangrijke eerste stap om de positie en de verspreiding van de wereldfilm in Vlaanderen te verbeteren”, aldus Open Doek. Door de fusie kan ook de artistieke expertise van beide festivals uitgewisseld worden en kunnen de interessante filmfestivals in de wereld beter gevolgd worden. Nu moet een nieuwe naam voor het gefuseerde filmfestival gezocht worden, net zoals eenzelfde periode voor alle festivallocaties.

Naast Turnhout en Brugge vinden de festivals ook al plaats in Lier, Beringen en Roeselare. De communicatie over beide festivals wordt volledig samen gevoerd. Zo wordt eenzelfde affiche voor alle locaties opgesteld, komt er één catalogus voor Brugge en Turnhout en wordt één nationale campagne in de media gevoerd.

De organisatie wil beide festivals verder uitbreiden in Vlaanderen en ambieert op korte termijn jaarlijks minstens 150.000 bezoekers aan te trekken. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content