Filmfestival van Berlijn opent met biopic rond Django Reinhardt

Django Reinhardt © YouTube

Op 9 februari wordt Django van Etienne Comar op de Berlinale getoond.

Editie 2017 van de Berlinale opent op 9 februari met de vertoning van de Franse film Django, een biopic over de Belgisch-Franse jazzlegende Django Reinhardt. De prent is het speelfilmdebuut van de Franse cineast Etienne Comar.

Django, met Reda Kateb in de hoofd- en titelrol, is opgenomen in het officiële competitieluik. De film komt dus in aanmerking voor de felbegeerde Beren. Naast Kateb speelt ook de Waalse actrice Cécile de France mee.

De prent zoomt in op de vlucht van de jazzmuzikant uit het door de nazi’s bezette Parijs in 1943. Reinhardt, geboren in een dorp in Henegouwen, was een zigeuner, een bevolkingsgroep die door de nazi’s werd vervolgd. Festivaldirecteur Dieter Kosslick bestempelde de film als een ‘aangrijpend overlevingsdrama’.

Reinhardt was een pionier van de Europese jazz en een van de figuren die de swing gestalte gaf in de Europese traditie. Hij werd reeds gestalte gegeven door Sean Penn in Woody Allens Sweet and Lowdown. Comar komt niet uit de filmlucht vallen: hij maakte reeds naam en faam als scenarist van films als Des hommes et des dieux, Haute Cuisine en Timbuktu. De muziek voor de film wordt verzorgd door de Nederlandse jazzgroep Rosenberg Trio, dat Django Reinhardt als een van zijn belangrijkste inspiratiebronnen beschouwt. .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content