Film Fest Gent moet op zoek naar nieuwe directeur

© /

‘De maatschappelijke relevantie van het festival kan niet genoeg benadrukt worden’, zegt de afscheidnemende directeur Martijn Bal.

Algemeen Directeur Martijn Bal van Film Fest Gent verlaat na drie edities het vermaarde filmfestival. Hij heeft besloten terug te keren naar de televisiewereld. ‘Het was een prachtige ervaring om voor het grootste filmfestival van België te mogen werken,’ zegt hij.

In 2015 volgde Bal Bart Vandesompele op als algemeen directeur van het Film Fest Gent. Hij ging aan de slag met nieuwe initiatieven als Film Fest Gent On Tour, Film Fest Gent Talkies en Film Fest Gent On Demand. ‘De maatschappelijke relevantie van het festival kan niet genoeg benadrukt worden’, zegt de afscheidnemende directeur.

‘Zelf kijk ik ernaar uit om weer te kunnen werken in de veranderende en uitdagende wereld van de televisie’, klinkt het. Bal studeerde aan het conservatorium van Antwerpen en vanaf 1989 werkte hij bij productiehuizen als IDTv en Kladaradatch! als producer.

Claire Tillekaerts, voorzitter van de Raad van Bestuur van het festival, blikt tevreden terug op de samenwerking. ‘Het was fijn samenwerken met Martijn en het hele team. Zij hebben samen een naadloos parcours afgelegd. Film Fest Gent staat op alle gebieden klaar om te groeien naar de 45ste editie.’

De voorbije editie bezochten zo’n 100.000 filmliefhebbers het filmfestival.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content