Familie van Jimi Hendrix niet opgezet met biopic

© Reuters

De plannen voor een biografische film over Jimi Hendrix, met rapper Andre 3000 als linkshandige gitaarheld, zouden wel eens opgedoekt mogen worden. De familie van Hendrix wil de rechten voor de muziek niet vrijgeven.

Experience Hendrix LLC, het familiebedrijf dat de rechten voor de muziek van Jimi Hendrix beheert, steunt de biopic over Jimi Hendrix niet. De organisatie staat erop dat voor zulke projecten geen muziek van Hendrix wordt gebruikt, tenzij met haar toestemming.

Andre 3000

Als de film toch doorgaat, dan krijgt die de titel “All is by my Side” en wordt die vanaf deze maand opgenomen in Ierland. Regisseur John Ridley zou Hendrix’ tijd in Engeland tussen 1966 en 1967 documenteren. In die tijd brak The Jimi Hendrix Experience door met het album “Are You Experienced”. Voor de rol van de rocklegende zelf dacht Ridley aan rapper Andre 3000 van het Amerikaanse hiphopduo Outkast.

Een Amerikaanse tv-film, genaamd ‘Hendrix’ en uitgebracht in 2000, mocht ook geen originele muziek gebruiken. De makers losten dat probleem op door covers te gebruiken.

Hendrix stierf in september 1970 op 27-jarige leeftijd in een Londens hotel aan de gevolgen van een overdosis slaappillen en het drinken van wijn. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content