Enquete VAF bevestigt keuzes Knack Focus

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vroeg de 3500 facebookvrienden en de bezoekers van de website vlaamsefilm.be zich uit te spreken over hun Vlaamse filmfavorieten.

De resultaten getuigen alvast van goede smaak. Gust Van den Berghe, regisseur van ‘En waar de sterre bleef stille staan’, werd door de deelnemers van de enquête verkozen tot Filmpersoonlijkheid 2010 en won in oktober 2010 al de Knack Focus Jo Röpcke prijs voor grootste belofte van het jaar. Zijn opvolgers in diezelfde categorie, Hans Van Nuffel (‘Adem’) en Kadir Balci (‘Turqaze’), werden eind december door de redactie uitgeroepen tot mensen van het jaar.

Van Nuffel werd tot best Vlaamse regisseur verkozen en de titel voor beste Vlaamse film gaat naar ‘Adem’. Die film had volgens de resultaten van de enquête ook de best filmaffiche. De winnaars in de categorieën beste acteur en beste actrice, respectievelijk Stef Aerts en Marie Vinck, waren zowel in Hilde van Mieghems ‘Smoorverliefd’ als Van Nuffels ‘Adem’ te zien. Met acht top 5-noteringen was de film over de moeizame vriendschap tussen twee mucopatiënten bijzonder populair bij de deelnemers van de VAF-enquête.

En nog een voorproefje voor 2011: de deelnemers kijken alvast uit naar Rundskop, de film van Michaël R. Roskam over de hormonenmaffia met Mathias Schoenaerts in de hoofdrol.

Arnout Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content