Eerste plotdetails Veronica Mars-film duiken al op

Een week nadat de filmversie van de cultserie Veronica Mars officieel groen licht kreeg, duiken de eerste details over de film al op. Ook een nieuw televisieseizoen is niet ondenkbaar.

Tien luttele uurtjes hadden Rob Thomas en Kristen Bell nodig om via Kickstarter hun Veronica Mars movie project van de grond te krijgen. Nu de film er officieel komt, begint ook de geruchtenmolen onherroepelijk te draaien. Schrijver Rob Thomas gaf in een interview met het Amerikaanse TV Line enkele belangrijke details vrij over de film, en liet weten dat het niet meteen bij één prent moet stoppen.

Tussen de serie en de film zitten maar liefst tien lange jaren. Ondertussen heeft de blonde privédetective niet stilgezeten. “Veronica heeft een rechtendiploma behaald op Columbia, en is even niet meer in haar thuisstad Neptune geweest. In die negen jaar heeft ze geen enkele detectivezaak meer op zich genomen. Maar een moord in Neptune zorgt ervoor dat ze terugkeert en oude vrienden en vijanden weer onder ogen komt. Dat is het basisidee van de film.”

Opnieuw op tv?

De film zal ook voor zowel oude als nieuwe fans bestemd zijn. Verwacht dus geen terugkerende Lilly, want die komt er niet. “Ik wil vermijden dat ik te diep graaf in de mythologie rond Veronica Mars”, aldus Thomas. “We gaan dus geen geestbezoekjes van Lilly in het script verwerken. Ik wil de film toegankelijk maken voor mensen die nog nooit naar Veronica Mars hebben gekeken. Alles wat je moet weten, is dat Veronica als tiener een privédetective was en dat nu heeft opgegeven.”

Of het bij één film blijft, kon Rob Thomas niet zeggen. “Ik kan wel zeggen dat Veronica de film overleeft. Ik kan niet beloven dat iedereen overleeft, natuurlijk. Maar de deur blijft op een kier staan. Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet nadenk over meer films of een nieuw televisieseizoen. Ik hoop dat de film het begin van veel meer Veronica Mars inluidt.”

Oude vrienden als Jason Echolls (Logan Dohring), Keith Mars (Enrico Colantoni), Wallace Fennell (Percy Daggs III) en Eli ‘Weevil’ Navarro (Francis Capra) komen wellicht allemaal terug. De film wordt deze zomer nog geschoten en wordt in het voorjaar van 2014 in de bioscoop verwacht. (TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content