Dvd-tip: Back to the Future Trilogie

De trilogie van Robert Zemeckis waarin Michael J.Fox in zijn tot een tijdmachine omgebouwde DeLorean vrolijk heen en weer zoeft tussen toekomst, heden en verleden, is nu voor het eerst ook in HD te koop.

Back to the Future Trilogie

(Blu-ray)

Universal, € 50

De trilogie van Robert Zemeckis waarin Michael J.Fox in zijn tot een tijdmachine omgebouwde DeLorean vrolijk heen en weer zoeft tussen toekomst, heden en verleden, is nu voor het eerst ook in HD te koop. Dit doldwaze, maar sluw getimede heen en weer geren in een prettig verstoord tijd-ruimtecontinuüm komt vergezeld van dezelfde batterij extra’s als de reguliere dvd-editie – commentaren, docu’s, interviews en geschrapte scènes – inclusief enkele scènes met de originele hoofdrolspeler Eric Stoltz, die door producer Steven Spielberg werd gedumpt omdat hij niet geestig was.

Exclusief voor Blu-ray is er de U-Control-modus, die tijdens het bekijken van de film kadertjes tevoorschijn tovert waarin uitgelegd wordt hoe scènes die in de ene film geïntroduceerd worden in een andere film verder worden uitgewerkt. Zo wordt heel duidelijk dat deze trilogie ook een uniek verhalend experiment is, waarin de twee vervolgfilms grotendeels bestaan uit verwijzingen naar, variaties op, correcties van en uitwisselingen met het origineel.

(P.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content