Disney werkt aan nieuwe Mary Poppinsfilm

Mary Poppins © gf

Walt Disney Studio’s plant een reboot van Mary Poppins. De regie is in handen van Rob Marshall (Into the Woods). Wie Julie Andrews zal opvolgen als magische nanny, is nog niet bekend.

De originele film uit 1964 speelt zich af in 1910. De nieuwe prent zal twintig jaar later gesitueerd zijn, in 1930. Wel zullen de boeken van P.L. Travers opnieuw als inspiratiebron dienen.

In de originele film speelde Julie Andrews Mary Poppins en vertolkte Dick Van Dyke de mannelijke hoofdrol Bert. Andrews won met haar acteerprestaties een Oscar voor beste actrice. Wie zal meespelen in de nieuwe prent, is nog niet bekend. Met Rob Marshall heeft het project al wel een regisseur. Marshall verfilmde eerder de musical Into the Woods, die Meryl Streep een Oscarnominatie bezorgde.

Disney is al langer bezig met zijn klassieke films in een nieuw jasje te stoppen. In 2010 gaf Tim Burton zijn draai aan Alice in Wonderland. Dit jaar nog bracht Disney een live actionversie uit van Cinderella, met Cate Blanchett als de boze stiefmoeder. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content