Componisten van Girl en Le Fidèle genomineerd voor World Soundtrack Awards

Adèle Exarchopoulos en Matthias Schoenaerts in Le fidèle. © .

De organisatie van de World Soundtrack Awards heeft woensdag een tweede reeks genomineerden bekendgemaakt. Opvallend: voor de prijs van ‘ontdekking van het jaar’ zijn drie vrouwelijke componisten genomineerd.

Valentin Hadjadj, componist van Girl, openingsfilm van het Film Fest Gent en de Belgische inzending voor de Oscars, heeft een dubbele nominatie op zak: voor ‘ontdekking van het jaar’ en voor ‘beste originele score voor een Belgische productie’.

In de laatste categorie heeft Hadjadj twee concurrenten: Raf Keunen voor Le Fidèle, en de Nederlander Rutgers Reinders voor Zagros, die vorig jaar aan de haal ging met de prijs voor beste film op Film Fest Gent.

Voor de Discovery of the Year Award kan de jury kiezen tussen Hadjadj, Laurent Eyquem voor Nostalgia en drie vrouwen: Hildur Guonadottir voor Sicario: Day of the Soldado, Tamar-kali voor Mudbound, en Amelia Warner voor Mary Shelley.

Star Wars

Drie jonge componisten maken kans om de SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer binnen te halen. De Amerikaan Loga Nelson, de Ier Stefan French en de Portugees Bruno Ferreira kregen de opdracht om muziek te componeren bij een scène uit de animatiefilm Grave of the Fireflies uit 1988 van Isao Takahata.

Ten slotte zijn er vijf genomineerden voor de Public Choice Award, die gekozen wordt door het publiek: Kings van Nick Cave & Warren Ellis, Lean on Pete van James Edward Barker, Nostalgia van Laurent Eyquem, Ploey – You Never Fly Alone van Atli Örvarsson en Solo: A Star Wars Story van John Powell.

De 18de World Soundtrack Awards worden uitgereikt op woensdag 17 oktober. Het Film Fest Gent loopt van 9 tot en met 19 oktober.

Lees hier meer over de andere genomineerden van de World Soundtrack Awards, onder wie John Williams, Jóhann Jóhannsson en… Kendrick Lamar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content