Columbia Pictures koopt rechten Bin Ladenfilm Kathryn Bigelow

© EPA

Bigelow werd vorig jaar met de ‘The Hurt Locker’ de eerste vrouw ooit die de Oscar voor de regie won.

Kathryn Bigelow, de cineaste die in 2010 zes Oscars won met ‘The Hurt Locker’, maakt een film over de dood van Osama Bin Laden. Columbia Pictures heeft de distributierechten in de Verenigde Staten gekocht.

Bigelow werkt al sinds 2008 aan een film over Bin Laden. Pas enkele weken geleden, voor de terroristenleider door Amerikaanse Navy Seals werd doodgeschoten in Pakistan, was ze met de planning en casting begonnen.

Bedoeling was te focussen op een eerdere – mislukte – poging van Amerikaanse strijdkrachten om de leider van Al-Qaeda in de grenszone tussen Afghanistan en Pakistan te liquideren. De nieuwe versie wordt nu wellicht met een ‘happy end’ geüpdatet.

Columbia Pictures maakte dinsdagavond bekend dat het bedrijf de rechten van de film heeft gekocht. Volgens de filmgigant heeft Bigelow nog geen titel voor de nieuwe film.

Bigelow, de ex van James ‘Titanic’ Cameron, werd vorig jaar met de ‘The Hurt Locker’, een film over heldhaftige Amerikaanse ontmijners in het bezette Irak, de eerste vrouw ooit die de Oscar voor de regie won. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content