Clint Eastwood steunt Japan met ‘Hereafter’

© Reuters/Fred Prouser

Warner Brothers kondigt aan dat een deel van de opbrengst naar het Japanse Rode Kruis gaat.

Warner Brothers gaat een deel van de winst (namelijk de integrale opbrengst van de dvd’s en Blu-rays) van ‘Hereafter’ aan het Japanse Rode Kruis doneren. Eerder deze week werd ‘Hereafter’ nog uit de Japanse bioscopen gehaald. De nieuwste film van Clint Eastwood bevat immers beelden van de zeebeving in de Indische Oceaan op 26 december 2004. De daaropvolgende tsunami eiste meer dan 230.000 levens, wat van de vloedgolf één van de afschuwelijkste natuurrampen van de laatste jaren maakt. Gezien de gelijkenis met de huidige toestand in Japan besliste WB om de film daar niet langer te vertonen.

Clint Eastwood nam de regie van ‘Hereafter’ voor zijn rekening, met Steven Spielberg als executive producer. De film vertelt het verhaal van drie mensen die elk op hun manier met de dood geconfronteerd worden. Zo kan George (Matt Damon) met overledenen communiceren en speelt de Belgische Cécilce de France een journaliste die de tsunami overleefde.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Warner Brothers

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content