Belgische films winnen Portugese prijzen

The Broken Circle Breakdown, Brasserie Romantiek, Offline en de kortfilm Dura Lex van Anke Blondé zijn op een internationaal filmfestival in Portugal in de prijzen gevallen.

Tijdens de prijsuitreiking van het Festroia International Film Festival in het Portugese Setúbal zijn zaterdagavond zowel The Broken Circle Breakdown, Brasserie Romantiek, Offline als de korte film Dura Lex in de prijzen gevallen.

Ook het met Vlaanderen gecoproduceerde Kinshasa Kids kon rekenen op een eervolle vermelding en acteur Jan Decleir mocht eerder al een prijs voor zijn hele carrière in ontvangst nemen. Felix van Groeningens The Broken Circle Breakdown viel in totaal drie maal in de prijzen, waaronder de hoofdprijs van het festival.

Brasserie Romantiek van Joël Vanhoebrouck wist de publieksprijs van het festival in de wacht te slepen. Peter Monsaerts Offline werd bekroond met de prijs voor beste debuutfilm. De regisseur nam zijn prijs persoonlijk in ontvangst in Setúbal.

Ook filmmaakster Anke Blondé mocht het podium op, zij won de Mario Ventura Award voor haar korte film Dura Lex. Met de prijs, vernoemd naar de oprichter en eerste directeur die Festroia kende, looft de festivaldirectie jaarlijks het beste scenario van een Europese korte film. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content