Belgen vallen in de prijzen in Cannes

© EPA

De Belgische acteurs Jérémie Renier en Jan Bijvoet spelen in films die bekroond werden in Cannes.

De Frans-Belgische film “Ni le ciel, ni la terre”, de debuutfilm van Clément Cogitore, heeft in Cannes een belangrijke prijs ontvangen. In de sectie “Semaine de la critique” kreeg de film de prijs “Hulp aan de distributie van de film in de bioscoop”.

“Ni le ciel, ni la terre” is gesitueerd in de schoot van een divisie Franse soldaten gestationeerd in Afghanistan vlak tegen de grens met Pakistan. Een drama gedrapeerd rond geloof en traditie laat zien hoe gestresseerde soldaten en dorpelingen vooral zichzelf dreigen te verliezen in barre oorlogsomstandigheden en in de greep geraken van het metafysische, het onverklaarbare. De hoofdrol wordt gespeeld door de Belgische acteur Jérémie Renier. Hij is de kapitein van de divisie Franse soldaten, rond wie het hele gebeuren draait.

Jan Bijvoet
Jan Bijvoet© EPA

In de “Quinzaine des réalisateurs”, dat in feite geen competitie heeft, ging één van de prijzen, de “Art cinema award”, naar de Colombiaanse film “El Abrazo de la Serpiente”. Eén van de hoofdrollen in de film van Ciro Guerra is voor Vlaming Jan Bijvoet als Theodor Koch-Grünberg. In het begin van de 20ste eeuw trekt deze wetenschapper aan de universiteit van Tübingen door het Amazonegebied op zoek naar een geneeskrachtige plant. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content