Andy ‘Gollem’ Serkis regisseert ‘Animal Farm’

© Reuters

Acteur Andy Serkis zal een film regisseren gebaseerd op George Orwells klassieker ‘Animal Farm’.

Andy Serkis, die binnenkort terug aan het werk te zien zal zijn als Gollem in ‘The Hobbit’, is van plan om met de motion capture-technologie te werken. Daarbij worden de bewegingen van mensen vertaald naar bewegende animatiebeelden, wat dus nodig zal zijn voor een verfilming van George Orwells ‘Animal Farm’. Dat boek vertelt het verhaal van een groep dieren die in opstand komt tegen hun eigenaars en beslist om over zichzelf te regeren.

Motion capture

Het is niet de eerste keer dat de acteur werkt met deze technologie: hij werd wereldberoemd als Gollem in ‘The Lord Of The Rings’, maar hij gaf ook al gestalte aan kapitein Haddock in ‘The Adventures of Tintin’, Caesar in ‘Rise of the Planet of the Apes’ en King Kong. Allemaal films die met motion capture werken.

“Op dit moment zijn we bezig met het ontwerpen van de verschillende personages. Het is echt ongelofelijk hoe ver we kunnen gaan in het tekenen van dieren en hoe goed we hun gezichten kunnen doen bewegen. We gebruiken een mix van allerlei filmstijlen zoals 3D om de achtergronden te maken. We zijn volop bezig met experimenteren, erg spannend.”

Gericht op kinderen

Serkis voegde eraan toe dat de film vooral gericht zal zijn op kinderen: “We gaan het sprookjesachtig houden en mikken dus op een familiepubliek. We gaan niet focussen op de zware politiek geladen betekenis die achter ‘Animal Farm’ zit, de film zal vooral gericht zijn op emoties. Het verhaalstandpunt zal ook enorm verschillen met dat van het boek, op een manier die nooit eerder gezien is.” Op dit moment houdt de acteur zich vooral bezig met de film zelf, hij is nog niet helemaal zeker of hij zelf zal meespelen in de film.

De film zal geproducet worden door The Imaginarium, een studio van Andy Serkis zelf en Jonathan Cavendish, die onder andere ‘Bridget Jones’ Diary’ producete. The Imaginarium is vooral gespecialiseerd in motion capture.

Het is nog niet bekend wanneer de film in de zalen te zien zal zijn. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content