Alberto Iglesias beste filmcomponist op Gentse World Soundtrack Awards

De Spaanse filmcomponist Alberto Iglesias is in Gent door de World Soundtrack Academy verkozen als ‘Film Composer of the Year’.

De Spaanse filmcomponist Alberto Iglesias is in Gent door de World Soundtrack Academy verkozen als “Film Composer of the Year”. Dat werd bekendgemaakt op de 12de uitreiking van de World Soundtrack Awards, het slotevenement van het Filmfestival Gent.

Iglesias werd verkozen als “Film Composer of the Year” voor zijn soundtracks voor ‘Le Moine’ (‘The Monk’), ‘La Piel Que Habito’ (The Skin I Live In) en ‘Tinker, Tailor, Soldier, Spy’. Met die laatste spionagefilm kaapte Iglesias ook de ‘Best Original Score of the Year’ weg.

De prijs voor “Best Original Song written for a Film” ging naar ‘Lay Your Head Down’ van Brian Byrne uit ‘Albert Nobbs’, gezongen door Sinead O’Connor. Byrne werd ook uitgeroepen tot “Discovery of the Year”. De “Public Choice Award” behoorde toe aan Abel Korzeniowski voor ‘W.E.’ van Madonna. Valentin Hadjadj won de “Sabam Award for Best Young European Composer”.

Op het filmmuziekevenement werd Pino Donaggio, de Italiaanse componist die de muziek voor ‘Passion’ van Brian De Palma verzorgde, geëerd met een “Lifetime Achievement Award”.

Het Gentse filmfestival stevent af op een recordeditie met ongeveer 140.000 bezoekers, maar de definitieve cijfers worden pas de volgende dagen bekendgemaakt. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content