3e film Focus Festivaldag: Shahada

Traditiegetrouw wil de Focus Festivaldag ook een vitrine zijn voor nieuw talent, vandaar ook de selectie van Shahada, debuutfilm van de Duitse regisseur Burhan Qurbani.

Traditiegetrouw wil de Focus Festivaldag ook een vitrine zijn voor nieuw talent, vandaar ook de selectie van SHAHADA, de op de Berlinale fel opgemerkte debuutfilm van de Duitse regisseur Burhan Qurbani. Een aanstormend talent om in het oog te houden!

De film.
In “Shahada” brengt de regisseur Burhan Ourbani de verhalen samen van drie jonge moslims die in Berlijn vïonen. Door bepaalde gebeurtenissen begint hun geloof te wankelen en worden ze gedwongen om hun leven een nieuwe wending te geven en zichzelf af te vragen wie ze zijn en waarin ze geloven. De jonge Turkse Maryam is opgegroeid in Berlijn; ze is compleet verwesterd en heeft zich afgekeerd van de islam, tot groot verdriet van haar vader Vedat. Nigerees Samir worstelt met zijn gevoelens voor zijn Duitse werkmakker Daniel. De Turkse politieman Ismael komt oog in oog te staan met Leyla, de vrouw die hij drie jaar voordien bijna dodelijk verwondde met zijn wapen. De wegen van de drie hoofdpersonen kruisen elkaar in de moskee van Vedat, een ruimdenkende imam. De titel van de film verwijst naar de eerste pijier van de islam: sjahada of geloofsbelijdenis. De Afghaans-Duitse regisseur snijdt gevoelige thema’s aan, maar wil hiermee ruimte maken voor discussie tussen culturen. Het resultaat is een bekoorlijk staaltje cinema met een gewichtige onderliggende boodschap.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content