Lady Gaga, de koningin van de controverse, ligt overhoop met Die Antwoord. Aanleiding is de controversiële videoclip van het satirische rapcollectief uit Kaapstad waarin La Gaga, en bij uitbreiding de hele hedendaagse popcultuur, geparodieerd wordt.

De clip 'Fatty Boom Boom' toont een rondtrekkende Gaga-lookalike - in de beruchte vleesjurk - die eerst wordt aangevallen door rebellen en uiteindelijk opgegeten door een leeuw. Tussendoor bevalt ze nog van een garnaal. Trop is te veel voor de zangeres. 'Ik vind jullie te gek, maar jullie hebben geen hit. Ik verkocht 100.000 tickets in Zuid-Afrika', tweette ze aan het adres van Die Antwoord.

'Mevrouw, ook al ben je groter dan ons, wij zijn nog steeds cooler', was het gevatte antwoord van de Zuid-Afrikanen. 'En daarbij, wij hebben geen garnalen in onze vagina', klonk het aan het einde van de tweet. (DB)

Lady Gaga, de koningin van de controverse, ligt overhoop met Die Antwoord. Aanleiding is de controversiële videoclip van het satirische rapcollectief uit Kaapstad waarin La Gaga, en bij uitbreiding de hele hedendaagse popcultuur, geparodieerd wordt.De clip 'Fatty Boom Boom' toont een rondtrekkende Gaga-lookalike - in de beruchte vleesjurk - die eerst wordt aangevallen door rebellen en uiteindelijk opgegeten door een leeuw. Tussendoor bevalt ze nog van een garnaal. Trop is te veel voor de zangeres. 'Ik vind jullie te gek, maar jullie hebben geen hit. Ik verkocht 100.000 tickets in Zuid-Afrika', tweette ze aan het adres van Die Antwoord. 'Mevrouw, ook al ben je groter dan ons, wij zijn nog steeds cooler', was het gevatte antwoord van de Zuid-Afrikanen. 'En daarbij, wij hebben geen garnalen in onze vagina', klonk het aan het einde van de tweet. (DB)