'Tussen Hollywood en homo's zal het nooit boteren!'

10/02/10 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:10

Zelfs na het succes van Brokeback Mountain is Hollywood niet erg happig op homo's. Vraag maar aan scenaristenduo John Requa en Glenn Ficarra. Hun regiedebuut I Love You Phillip Morris - met Jim Carrey als zwendelende nicht - zat maanden zonder Amerikaanse distributeur. 'We dachten nochtans dat de wereld er klaar voor was.'

Heren, jullie op feiten gebaseerde film draait rond een heteroseksuele flik die ontdekt dat hij homo is. Jim Carrey wordt in die hoedanigheid vervolgens verliefd op de titelfiguur en haalt de gekste dingen uit om bij hem te kunnen zijn. Hebben jullie het verhaal niet wat aangedikt?

Glenn Ficarra: We hebben de feiten nog afgezwakt! Toen we het boek van de Texaanse journalist Steve McVicker over Steve Russell lazen, geloofden we geen woord van wat hij schreef. Tijdens een gesprek verzekerde hij ons echter dat Russell echt bestond en dat die inderdaad waanzinnige gevangenisontsnappingen en van de pot gerukte zwendelacties op touw had gezet enkel voor de aanwezigheid van de door hem aanbeden Phillip Morris.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners