Er is geen houden aan regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Hun langspeelfilm 'Black' zal binnenkort zijn Amerikaanse debuut maken, meer bepaald op het SXSW Film Festival. De prent wordt er ondergebracht in het 'Narrative Spotlight'-programma voor 'kwaliteitsvolle narratieve films'. Naast de film van El Arbi en Fallah staan ook twaalf Amerikaanse, drie Britse en één Griekse film op dat programma.

'Black' heeft het regisseursduo geen windeieren gelegd. Hij ging in wereldpremière op het Toronto International Film Festival, en was daar ook goed voor de Discovery Award. Vervolgens mochten El Arbi en Fallah op het Film Fest Gent de publieksprijs mee naar huis nemen. Hoofdrolspeelster Martha Canga Antonio kreeg op haar beurt de Prijs voor Beste Actrice op het Internationale Filmfestival in de Estse hoofdstad Tallin. Het een en ander zorgde ervoor dat El Arbi en Fallah straks voor Fox de regie van een thriller op zich mogen nemen.

'Black' vertelt het verhaal van een onmogelijke liefde tussen twee Brusselse straatbendes. Het SXSW Film Festival vindt plaats van 11 tot 20 maart in Austin, Texas.

(JL)

Er is geen houden aan regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Hun langspeelfilm 'Black' zal binnenkort zijn Amerikaanse debuut maken, meer bepaald op het SXSW Film Festival. De prent wordt er ondergebracht in het 'Narrative Spotlight'-programma voor 'kwaliteitsvolle narratieve films'. Naast de film van El Arbi en Fallah staan ook twaalf Amerikaanse, drie Britse en één Griekse film op dat programma.'Black' heeft het regisseursduo geen windeieren gelegd. Hij ging in wereldpremière op het Toronto International Film Festival, en was daar ook goed voor de Discovery Award. Vervolgens mochten El Arbi en Fallah op het Film Fest Gent de publieksprijs mee naar huis nemen. Hoofdrolspeelster Martha Canga Antonio kreeg op haar beurt de Prijs voor Beste Actrice op het Internationale Filmfestival in de Estse hoofdstad Tallin. Het een en ander zorgde ervoor dat El Arbi en Fallah straks voor Fox de regie van een thriller op zich mogen nemen.'Black' vertelt het verhaal van een onmogelijke liefde tussen twee Brusselse straatbendes. Het SXSW Film Festival vindt plaats van 11 tot 20 maart in Austin, Texas.(JL)