Jambers ontevreden met plek in top 100 best bekeken programma’s

Paul Jambers is misnoegd. Zijn reportagereeks ‘Jambers’ strandde op de vijftigste plek in de top 100 van best bekeken Vlaamse tv-programma’s. ‘Ik kan dat niet aanvaarden’, reageert hij.

Paul Jambers is niet te spreken over de vijftigste plek van zijn reportagereeks ‘Jambers’ in de top 100 van best bekeken Vlaamse tv-programma’s. ‘Ik heb gedurende zeven à acht jaar miljoenen mensen bereikt, ik kan niet aanvaarden dat ik in die lijst maar een plaatsje krijg’, reageert de regisseur-reportagemaker op de radiozender Q-Music.

De top 100 wordt aangevoerd door de Schalkse Ruiters Tom Lenaerts en Bart De Pauw, die met hun populair programma zowat 2,2 miljoen kijkers lokten in 1997. ‘Jambers’ klokte af op 1,4 miljoen kijkers en belandt daarmee op de vijftigste plek, tot grote ergernis van de tv-maker: ‘Die lijst is enkel op kijkcijfers gebaseerd, dat geeft een vertekend beeld. Ik heb zowat tweehonderd afleveringen van ‘Jambers’ gemaakt, ‘Schalkse Ruiters’ heeft maar twee seizoenen gelopen.’

De lijst hield enkel rekening met de cijfers vanaf 1997. Maar het programma waarin de reportagemaker wekelijks gewone Vlamingen, excentriekelingen of opvallende subculturen ander de loep nam, liep al vanaf 1991. De afleveringen haalden destijds hoge kijkcijfers, hetgeen Jambers de bijnaam Pieken Paultje opleverde. Hij loopt dus wel degelijk heel wat kijkcijfers mis in de top 100. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content