Tom Waes krijgt hoofdrol in nieuwe fictiereeks ‘Undercover’

© /

Productiehuis deMENSEN werkt aan een spannende, zwart-komische fictiereeks voor Eén, waarin Tom Waes de hoofdrol zal vertolken.

‘Undercover’, zoals de serie zal heten, volgt twee agenten die samen undercover gaan in het drugsmilieu, zo meldt de openbare omroep. De reeks is gebaseerd op waargebeurde feiten. Tom Waes mag het hoofdpersonage vertolken. Zijn tegenspeelster wordt een Nederlandse actrice, haar naam wordt later bekend gemaakt.

Tom Waes is vooral bekend van tv-programma’s als Reizen Waes en Tomtesterom, maar had ook rollen in enkele fictiereeksen en films, zoals De Zaak Alzheimer, Het geslacht De Pauw, Aspe en Nieuw Texas.

‘Acteren is een grote liefde van mij, alleen heb ik er door m’n andere programma’s de voorbije jaren weinig tijd voor gehad’, zegt hij. ‘Deze reeks vertelt een razend spannend verhaal, maar bevat ook humor en de personages zitten onwaarschijnlijk goed in mekaar. Ik heb echt zin om erin te vliegen.’

Een schrijversteam onder leiding van Nico Moolenaar (Vermist) ontwikkelt de scenario’s. Hans Herbots (Bo, The Spiral, Als de dijken breken), die op dit moment de Britse reeks Riviera inblikt, zal Undercover regisseren. ‘Ik hou van werken met verrassende acteurs en Tom Waes is mijn ideale witte konijn: geweldige presence, grote naturel, én acteertalent’, aldus de regisseur. ‘Als hij met zijn gekende drive naar de set komt dan gaat dat serieuze vonken geven! Ik zet mij al schrap.’

De opnames starten in de zomer van 2017. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content