Streamz mocht ‘Black-Out’ en ‘De Bende van Jan de Lichte’ eigenlijk niet aanbieden

De Bende van Jan De Lichte © GF

Mediabedrijven Telenet en DPG Media mochten de reeksen De Bende van Jan de Lichte en Black-Out niet in primeur aanbieden via hun streamingdienst Streamz. Dat zegt de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). In beide gevallen blijft de sanctie beperkt tot een waarschuwing.

Streamz pakte bij zijn lancering in september uit met een aantal reeksen die nog niet eerder op televisie te zien waren. Het ging onder meer om het VTM-paradepaardje De Bende van Jan de Lichte, een reeks die tot op vandaag nog niet op een televisiezender te zien is. De VRT leverde dan weer Black-Out, dat inmiddels wel al op Eén liep.

Beide reeksen kwamen tot stand via de stimuleringsregeling van de Vlaamse overheid, waarbij distributeurs Proximus en Telenet verplicht worden om financieel bij te dragen aan televisieproducties. Programma’s die via die regeling worden gemaakt, mogen echter niet tegen betaling worden aangeboden voor ze op een open net te zien zijn.

De Vlaamse mediawaakhond stelde de inbreuken van Telenet en VRT voor Black-Out en DPG Media voor De Bende van Jan de Lichte vast, maar boetes krijgen de mediagroepen niet. Er is bij het bepalen van de sanctie rekening gehouden met het feit dat Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) de regelgeving wil aanpassen, luidt het bij de VRM. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content