Release nieuwe Twin Peaks gepland voor eerste helft 2017

© gf

Het is zover. Twin Peaks is terug en het lijkt erop dat de eerste aflevering in de eerste helft van 2017 zal verschijnen. Een exacte datum is er nog niet omdat David Lynch nog bezig is met monteren.

Laura Palmer had gelijk, of toch bijna: “I’ll see you in 25 years.” Vijfentwintig jaar na de laatste aflevering in 1991 kondigt Showtime aan dat het nieuw seizoen er aankomt in 2017. Beter nog, in de eerste helft van 2017.

Het zag er nochtans niet altijd even rooskleurig uit. David Lynch, bedenker van de oorspronkelijke reeks, haakte vorig jaar nog af omdat er niet genoeg geld was om te voldoen aan zijn creatieve visie. Gelukkig stapte hij dan toch weer mee in het project. Zijn hard-to-get-tactiek wierp vruchten af, want nu kreeg hij zowaar carte blanche.

Over het verhaal is nog niet veel verklapt, maar wel dat het zich wel degelijk in het heden, vijfentwtintig jaar na het laatste seizoen, gaat afspelen. De originele Twin Peaks eindigde ook met nog heel wat onbeantwoorde vragen, die mysteries zouden nu opgelost worden. Kyle MacLachlan is in ieder geval terug om zijn rol van Dale Cooper op te nemen. Naast hem maken ook nog enkele andere bekende gezichten hun heropwachting: Sherilyn Fenn, David Duchovny, Harry Dean Stanton en Russ Tamblyn.

Nieuwe namen en de muzikale touch

De cultserie zal ook uitpakken met een aantal nieuwe namen. Daaronder vinden we sterren zoals Monica Bellucci, Naomi Watts, Jim Belushi, Laura Dern, Jennifer Jason Leigh, Ashley Judd en Amanda Seyfried.

Verder valt het ook op dat er 21 artiesten uit de muziekwereld zullen aantreden in de show. Onder andere de namen van Trent Reznor, Sharon Van Etten, Robin Finck, Eddie Vedder en Sky Ferreira staan op de castlist. Die muzikale touch is geen onlogische verrassing voor een regisseur zoals David Lynch, die bekend staat om zijn grote focus op muziek in zijn films en televisiewerk. Onlangs werd zelfs een boek uitgegeven over de muziek in het werk van David Lynch.

Volgens Showtime CEO David Nevins heeft David Lynch net de opnames afgerond en is hij nu bezig met alle episodes te monteren. Een exacte releasedatum is er nog niet omdat Lynch wil gaan voor een “onconventionele” aanpak. Daardoor kan Showtime dus nog geen datum prikken.

De visuele flair van Lynch met een topcast die bestaat uit oude én nieuwe gezichten. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. “We’ll see you in a few months.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content