Terwijl het tweede seizoen van de serie in 1991 afliep, brabbelde Laura Palmer: "I'll see you in 25 years".

Blijkbaar omwille van strubbelingen tussen betaalzender Showtime en bedenker/coproducent David Lynch is het niet gelukt om de nieuwe Twin Peaks, met avonturen van een 25 jaar ouder geworden agent Dale Cooper, en ongetwijfeld ook nog altijd de onheilspellend echoënde gitaarklanken, in 2016 klaar te krijgen - exact 25 jaar later. Maar tegen eind volgend jaar moet het wel lukken.

Showtime kondigt in een mededeling de 217 acteurs aan.

Kyle MacLachlan neemt opnieuw de rol van Cooper op. Hij krijgt het gezelschap van Sheryl Lee en Ray Wise, die respectievelijk Laura en Leland Palmer spelen (dat ligt al wat moeilijker, de twee Palmers kwamen in de eerdere serie aan hun einde).

gf
© gf

Nog een boel sterren van de eerdere serie keren terug zoals Sherilyn Fenn, David Duchovny, Harry Dean Stanton en Russ Tamblyn.

Keren niet terug: Lara Flynn Boyle (Donna), Piper Laurie (Catherine) of Michael Ontkean, die de sheriff speelde.

Naast sterren uit de oorspronkelijke cast duiken ook nieuwe acteurs op, en niet de minste: Monica Bellucci, Jim Belushi, Laura Dern (die in drie Lynch-films prominente rollen had, Michael Cera, Ashley Judd, Jennifer Jason Leigh, Amanda Seyfried, Naomi Watts.

Niet zo bekend als acteur maar ook aanwezig in de lijst is David Lynch zelf, de coproducer van de serie.

De Amerikaanse pers reageerde vooral verrast op de grote aanwezigheid van muzikanten in de cast, en - opnieuw - niet de minste: Trent Reznor (Nine Inch Nails) en echtgenote huidige bandmate Mariqueen Maandig, Robin Finck (van Nine Inch Nails en Guns N' Roses), Sky Ferreira, Eddie Vedder (Pearl Jam), Sharon Van Etten en Ruth Radelet (van de Chromatics).

Met de aankondiging van de cast maakte Showtime ook een nieuwe trailer bekend.

(RR)

Terwijl het tweede seizoen van de serie in 1991 afliep, brabbelde Laura Palmer: "I'll see you in 25 years". Blijkbaar omwille van strubbelingen tussen betaalzender Showtime en bedenker/coproducent David Lynch is het niet gelukt om de nieuwe Twin Peaks, met avonturen van een 25 jaar ouder geworden agent Dale Cooper, en ongetwijfeld ook nog altijd de onheilspellend echoënde gitaarklanken, in 2016 klaar te krijgen - exact 25 jaar later. Maar tegen eind volgend jaar moet het wel lukken.Showtime kondigt in een mededeling de 217 acteurs aan.Kyle MacLachlan neemt opnieuw de rol van Cooper op. Hij krijgt het gezelschap van Sheryl Lee en Ray Wise, die respectievelijk Laura en Leland Palmer spelen (dat ligt al wat moeilijker, de twee Palmers kwamen in de eerdere serie aan hun einde).Nog een boel sterren van de eerdere serie keren terug zoals Sherilyn Fenn, David Duchovny, Harry Dean Stanton en Russ Tamblyn. Keren niet terug: Lara Flynn Boyle (Donna), Piper Laurie (Catherine) of Michael Ontkean, die de sheriff speelde.Naast sterren uit de oorspronkelijke cast duiken ook nieuwe acteurs op, en niet de minste: Monica Bellucci, Jim Belushi, Laura Dern (die in drie Lynch-films prominente rollen had, Michael Cera, Ashley Judd, Jennifer Jason Leigh, Amanda Seyfried, Naomi Watts.Niet zo bekend als acteur maar ook aanwezig in de lijst is David Lynch zelf, de coproducer van de serie.De Amerikaanse pers reageerde vooral verrast op de grote aanwezigheid van muzikanten in de cast, en - opnieuw - niet de minste: Trent Reznor (Nine Inch Nails) en echtgenote huidige bandmate Mariqueen Maandig, Robin Finck (van Nine Inch Nails en Guns N' Roses), Sky Ferreira, Eddie Vedder (Pearl Jam), Sharon Van Etten en Ruth Radelet (van de Chromatics).Met de aankondiging van de cast maakte Showtime ook een nieuwe trailer bekend.(RR)