Netflix toont documentaire over ‘The Queen’s Gambit’

. © Getty Images

Voor de fans van ‘The Queen’s Gambit’ heeft Netflix een mini-documentaire van 15 minuten vrijgegeven.

The Queen’s Gambit‘ behoort tot de best bekeken series van 2020 en breekt record na record. Een wellicht onverwacht succes voor een miniserie over een schakend wonderkind. Voor de fans heeft Netflix nu ook een mini-documentaire van 15 minuten vrijgegeven.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Netflix-serie volgt het leven van weeskind en schaakwonder Beth Harmon, tijdens haar missie om ’s werelds grootste schaker te worden. Tegelijkertijd vecht ze tegen demonen, waaronder een alcohol- en pillenverslaving. De serie speelt zich af tijdens de Koude Oorlog. Het hoofdpersonage wordt gespeeld door Anya Taylor-Joy, die oplettende kijkers al eens hadden gespot in ‘Peaky Blinders’ en ‘Sex Education’. Maar met haar briljant uitgevoerde rol als Beth heeft de Argentijns-Britse actrice zichzelf voorgoed op de kaart gezet.

‘Creating The Queen’s Gambit’ is een mini-documentaire met nooit eerder vertoonde behind the scenes-beelden. In deze 15 minuten durende special laten de makers zien wat ervoor nodig was om dit unieke verhaal tot leven te brengen.

Naast interessante behind the scenes-beelden vertellen cast en crew over het onverwachte succes en hun belevenissen op de set. Uiteraard komt hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy uitgebreid aan het woord. Als je de Netflix-serie nog niet hebt gezien, dan kan dat nog steeds via Netflix. Ben je al klaar, dan staat er met ‘Creating The Queen’s Gambit’ een heerlijk toetje voor je klaar.

Een mini-documentaire over een populaire film of serie komt de laatste tijd wel vaker voor. Vóór ‘Creating The Queen’s Gambit’ kwam Netflix bijvoorbeeld al met een special over ‘The Irishman’. Makkelijk te maken, alle beelden zijn er immers al, en fans snakken ernaar. Ook Disney+ doet mee, al is hun docu over ‘The Mandalorian’ direct een hele serie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content