Bill Cosby vrij op 1 miljoen dollar borg

Bill Cosby tijdens de korte zitting voor de rechtbank © REUTERS

De Amerikaanse acteur en komiek Bill Cosby (78) heeft na een formele aanklacht wegens seksueel misbruik ingestemd met een borg van een miljoen dollar, die hem tijdens een proces uit de gevangenis houdt.

De Amerikaanse acteur en komiek verscheen woensdag kort voor de rechtbank in een voorstad van Philadelphia. Voor de borg van 1 miljoen moest een aanbetaling van 100.000 dollar worden gemaakt. Bovendien moest Cosby zijn paspoort afgeven zodat hij het land niet kan verlaten. Een eerste hoorzitting is gepland op 14 januari. Dan kan hij ook schuldig of niet schuldig pleiten.

Na meer dan een dozijn beschuldigingen van seksueel misbruik, voor feiten die soms verjaard zijn, is hij nu voor het eerst officieel aageklaagd. De komiek, onder meer bekend van de Bill Cosby Show, moet zich in Pennsylvania verantwoorden voor mogelijk zwaar seksueel misbruik. Hij riskeert tien jaar cel. Cosby zou in 2004 een toen 31-jarige vrouw bij hem thuis hebben uitgenodigd, haar alcohol en pillen hebben toegediend, en haar vervolgens misbruikt hebben.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content