De Amerikaanse komiek Bill Cosby is wegens seksueel misbruik formeel aangeklaagd voor een zaak die dateert uit januari 2004.

"Mr. Cosby dwong het slachtoffer pillen te slikken en wijn te drinken. Daardoor was ze beperkt in haar bewegingsvrijheid, en werd ze door mr. Cosby seksueel misbruikt", zei een magistraat woensdag in Norristown in Pennsylvania.

De feiten vonden plaats in zijn huis in Cheltenham Township, een voorstad ten noorden van Philadelphia. Het slachtoffer was een voormalige bediende van de Temple University met wie hij kennis maakte tijdens een plaatselijke basketbalwedstrijd. Cosby had eerder aan die universiteit gestudeerd en was er ook lid van de raad van bestuur.

Meer dan vijftig vrouwen hebben al aangegeven dat ze verdoofd en vervolgens aangerand werden door de inmiddels 78-jarige tv-ster. Veel van die feiten zijn ondertussen verjaard. Cosby heeft de aantijgingen altijd ontkend.

Het is voor het eerst dat de Amerikaan wegens seksueel misbruik strafrechtelijk is aangeklaagd. (Belga/DB)

De Amerikaanse komiek Bill Cosby is wegens seksueel misbruik formeel aangeklaagd voor een zaak die dateert uit januari 2004. "Mr. Cosby dwong het slachtoffer pillen te slikken en wijn te drinken. Daardoor was ze beperkt in haar bewegingsvrijheid, en werd ze door mr. Cosby seksueel misbruikt", zei een magistraat woensdag in Norristown in Pennsylvania. De feiten vonden plaats in zijn huis in Cheltenham Township, een voorstad ten noorden van Philadelphia. Het slachtoffer was een voormalige bediende van de Temple University met wie hij kennis maakte tijdens een plaatselijke basketbalwedstrijd. Cosby had eerder aan die universiteit gestudeerd en was er ook lid van de raad van bestuur.Meer dan vijftig vrouwen hebben al aangegeven dat ze verdoofd en vervolgens aangerand werden door de inmiddels 78-jarige tv-ster. Veel van die feiten zijn ondertussen verjaard. Cosby heeft de aantijgingen altijd ontkend. Het is voor het eerst dat de Amerikaan wegens seksueel misbruik strafrechtelijk is aangeklaagd. (Belga/DB)