Belgische fictiereeks ‘Beau Séjour’ krijgt Engelstalige remake

© GF

De Britse zender Sky begint in mei met de opnames van The Rising, de Engelstalige remake van het eerste seizoen van Beau Séjour. Dat meldt productiehuis De Mensen donderdag in een persbericht.

Britse producer Julian Stevens – bekend van The Fall – neemt de productie van de remake voor zijn rekening. Hij rekent daarvoor onder meer op de nieuwe steractrice Clara Rugaard, die de hoofdrol speelt. Stevens noemt Beau Séjour een uniek concept dat hem onmiddellijk naar de keel greep. Al sinds 2017 probeert hij de rechten te verkrijgen en de remake op de rails te zetten.

De bovennatuurlijke thriller over de jonge Kato, die haar eigen lijk vindt in hotel Beau Séjour en vervolgens zelf op zoek gaat naar haar moordenaar, kluisterde in 2017 anderhalf miljoen Eén-kijkers aan het scherm.

Sky trekt alle registers open om de reeks te verspreiden bij een internationaal publiek. In de UK, Ierland, Italië en Duitsland zal The Rising gelanceerd worden op Sky One in 2022. Ook via de streamingdienst NOW zullen Britten, Ieren en Italianen kunnen kijken, net zoals de Sky Ticket-kijkers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarna zal NBC Universal Global Distribution de reeks doorverkopen in zoveel mogelijk andere landen.

Boost

Productiehuis De Mensen is, net zoals de originele bedenkers, scenaristen en acteurs, trots en enthousiast over de Engelstalige remake. ‘Zoals voor zovelen is de UK voor mij de bakermat van de tv-crimi. Dat onze crimeverhalen nu de oversteek in de omgekeerde richting maken om door Britten geadapteerd te worden, vind ik een belangrijke boost voor onze makers en onze industrie’, aldus Pieter Van Huck, hoofd fictie van De Mensen.

Beau Séjour werd na de uitzending in België ook gesmaakt in heel wat andere landen, onder meer via Arte (Frankrijk/Duitsland), NPO (Nederland) en Netflix (wereldwijd), en won verschillende awards, zoals de Publieksprijs op het referentiefestival Séries Mania en Beste Actrice in Monte Carlo. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content