Zus Sean Dhondt één van nieuwe stemmen Hooverphonic

© Hooverphonics

Voor hun nieuwe plaat In Wonderland experimenteerden Alex Callier en Raymond Geerts van Hooverphonic met verschillende internationale stemmen, maar live zullen twee frontvrouwen en een zanger van eigen bodem hen versterken. Een van de gegadigden is Kimberly Dhondt, de jongere zus van VTM-presentator Sean Dhondt.

Na het vertrek van Noémie Wolfs vorig jaar moest Hooverphonic andermaal op zoek naar vocale assistentie. In plaats van één zangeres aan te werven, besloten Alex Callier en gitarist Raymond Geerts voor hun op 18/3 te verschijnen nieuwe album In Wonderland tal van verschillende stemmen – mannen en vrouwen – uit heel Europa te laten opdraven.

Binnenkort trekken Callier en Geerts met een 17-koppige band door Europa ter promotie van de nieuwe plaat. ‘Het is onmogelijk om al die namen voor elke show samen te krijgen’, aldus Callier in Het Laatste Nieuws. ‘Dus moesten we op zoek naar stemmen die zowel onze nieuwe als onze oude nummers aankunnen.’ De keuze viel op onder meer Kimberly Dhondt, de zus van tv-gezicht Sean die al eerder samen met Callier muziek schreef. ‘Ze is een heel getalenteerde zangeres’, meent Callier.

Andere aanwinsten

Behalve Dhondt wordt Hooverphonic vanaf heden ook live vervoegd door Nina Sampermans en Pieter Peirsman. Sampermans schreef op amper 18-jarige leeftijd het nummer Would You voor de Belgische inzending van het Eurovisiesongfestival in 2012. Een eigen solocarrière startte de Antwerpse singer-songwriter onder de naam Ravvel. Samen met het Noorweegse electronica-duo Broiler maakte ze in 2014 de single Wild Eyes, die lange tijd in onze Ultratop stond. Verder heeft ze nog samengewerkt met Anna Rune en de Belgische dj Merdan Taplak.

Pieter Peirsman kwam op zijn beurt uitgebreid aan bod in het programma De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen in 2013. Hij werd op handen gedragen door Sarah Bettens van K’s Choice en de befaamde jazzpianist Jef Neve. Samen met de pianist coverde de singer-songwriter het nummer I’ll Be There For You van The Rembrandts.

Beperkte planning

Hooverphonic viert zijn twintigjarige bestaan, maar beperkt het aantal concerten momenteel tot een minimum. ‘Een grote show met onze vorige zangeressen staat niet op het programma’, verduidelijkt Callier nog tegenover Het Laatste Nieuws. Toch doet de artiest nog een opmerkelijke oproep: ‘Ik zou het geweldig vinden mochten beginnende bands een nummer van ons coveren en die inzenden. Een wedstrijd waarbij wij én het publiek inspraak hebben en waarbij we de winnaars dan zouden bundelen op een hommage-cd.’

In Wonderland ligt vanaf 18 maart in de winkels. Meer info en toerdata vind je op de officiële website van de band.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content