Zanger Arno Hintjens overleden op 72-jarige leeftijd

© Belga Image
Tobias Cobbaert

Arno Hintjens is zaterdag overleden op 72-jarige leeftijd. Dat meldt zijn persagent Filip De Groote in een persbericht. De rockzanger leed sinds 2019 aan pancreaskanker.

‘Arno heeft ons op 23 april verlaten’, zo luidt het in een persbericht. ‘We zullen hem allemaal missen, zijn familie, zijn vrienden en muzikanten. Hij zal altijd bij ons blijven dankzij de muziek die hem tot het einde in leven hield.’

Zijn overlijden komt niet onverwacht. Arno kreeg eind 2019 de diagnose pancreaskanker. Toch bleef hij de laatste maanden van zijn leven optreden. Hij stond drie keer in de AB in Brussel, en trad twee keer op in zijn Oostende, in het Kursaal. Zijn laatste optreden in de AB, in maart, werd geannuleerd.

Arno werkte ook nog aan een nieuw album. In 2021 was al ‘Vivre’ uitgekomen, een soort afscheidsalbum met zijn favoriete nummers.

Na de aankondiging van het overlijden stroomden de reacties binnen.

‘Putain, we missen hem nu al!’

‘Arno, ereburger van de stad Brussel is overleden. We zullen hem niet meer tegenkomen in de Sint-Katelijnewijk. Putain putain, il nous manque déjà’, reageert de burgemeester van Brussel Philippe Close op het overlijden van zanger Arno.

Ook de burgemeester van Oostende, Bart Tommelein, reageerde via Twitter op het overlijden van Arno. ‘We verliezen in Oostende een grote menère. Danke Arno, de Oostendenaars zullen je nooit vergeten.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook premier Alexander De Croo eert zanger Arno. ‘Rust zacht, Arno. C’était magnifique!’, klinkt het op Twitter.

Het koninklijk paleis laat weten: ‘Zijn liedjes zullen ons nog lang bijblijven’. Arno had in februari nog een ontmoeting met koning Filip. Toen noemde de vorst hem ‘een icoon van de Belgische rockmuziek’.

‘Arno, je was een grote mijnheer. We gaan je missen.’ Zo luidde de reactie van Vlaams minister-president Jan Jambon, die ook bevoegd is voor Cultuur.

Rouwregister, muziek in Oostende

In Arno’s geboortestad Oostende komt een online en een fysiek rouwregister voor de overleden zanger. Het fysiek rouwregister komt in cultuurcentrum De Grote Post. Dat kan dagelijks ondertekend worden van 12:00 tot 20:00 uur, vanaf zondag 24 april tot en met zaterdag 30 april. Online deelneming betuigen kan via het online rouwregister op de website van Stad Oostende. Op het interactief en digitaal participatieplatform Ons Oostende kunnen mensen persoonlijke herinneringen aan Arno, de rol van zijn liedjes in hun leven, anekdotes, maar ook beeldmateriaal zoals foto’s en filmpjes delen. Bovendien hangen de vlaggen in de stad halfstok. De muurtekening van Arno op het stadhuis van Oostende wordt de komende dagen uitgelicht. Dagelijks zullen daar om 19:00, 20:00 en 21:00 uur enkele van Arno’s bekendste nummers te horen zijn. Er komt ook een speciale vertoning van ‘Charlatan’, de documentaire van Dominique Deruddere over het leven van Arno.

Nog volgens de stad zal de as van Arno worden uitgestrooid in zee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content