Viet Cong aangesteld als curator van Sonic City 2015, early birdticketverkoop gestart

Viet Cong, nu dus Preoccupations. © gf

Viet Cong zal dit jaar de achtste editie van Sonic City cureren. De Canadese rockers kozen 16 acts, die op 21 en 22 november het podium van De Kreun in Kortrijk zullen vullen. Sonic City gaat indoor door op één podium, voor 600 bezoekers per dag.

Eén zaal, 600 mensen per dag en volledig gecureerd door één artiest: veel eigenzinniger dan Sonic City vind je de festivals niet meer. “We gaan prat op die gezelligheid”, zegt Elisah Vandaele van De Kreun. ”Sonic City richt zich op de echte muziekliefhebber. We gaan ervan uit dat die het fijn vindt niet te moeten kiezen tussen twee acts. Het gebruik van slechts één podium zorgt ervoor dat iedereen alles kan zien. Ook dat is Sonic City.”

Sonic City vindt plaats op 21 en 22 november. De Canadese band Viet Cong zal het festival cureren.
Sonic City vindt plaats op 21 en 22 november. De Canadese band Viet Cong zal het festival cureren.© gf

Om de line-up samen te stellen, kiest De Kreun steevast voor een artiest die hot is, maar net onder de mainstream ligt. Dit jaar is de eer weggelegd voor Viet Cong, een Canadese postpunkgroep die momenteel volop potten breekt. De band gaf in februari nog een gesmaakt concert in de Botanique en speelt op 22 augustus op Pukkelpop.

Alle windstreken

“Zoals altijd zal deze editie danig verschillen van de vorige”, zegt Vandaele. “Vorig jaar had elektronicaproducer James Holden veel elektronische acts uitgekozen. Dit jaar ligt de nadruk op bands.” Welke bands dat zijn, wordt binnenkort bekendgemaakt. Op woensdag 8 juli volgt alvast een eerste lading namen.

Combitickets kun je al vanaf vandaag om 15 uur kopen. Je zal er snel bij moeten zijn, want de twee keer 600 plaatsen zijn enorm gegeerd. “Voor onze gewone clubconcerten is het publiek grotendeels West-Vlaams, maar voor Sonic City zien we steeds mensen uit alle windstreken naar hier afzakken”, zegt Vandaele. (JVL)

Early birdtickets zijn te koop aan 42 of 45 euro. Meer info en tickets via www.soniccity.be.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content