Ticketpartners: ‘Gedupeerden Vestiville krijgen alles terugbetaald’

Mensen staan te wachten voor de ingang, maar mogen niet naar binnen.

Festicket en Eventbrite, die instonden voor de ticketverkoop van het afgelaste Vestiville, beloven iedereen die een kaartje kocht terug te betalen.

Vestiville in Lommel werd vrijdag enkele uren voor de aanvang van het festival afgelast omdat de veiligheid van de bezoekers en de artiesten niet gegarandeerd kon worden. Op de website van ticketaanbieder Festicket staat te lezen dat de verkoper contact gaat opnemen met de organisatoren om te weten te komen waarom het festival geannuleerd is. Daarna zullen de via hen aangekochte tickets terugbetaald worden. Wanneer de gedupeerden hun geld mogen verwachten, staat niet in het bericht.

Eventbrite, dat ook toegangstickets verkocht voor het geannuleerde hiphopfestival belooft een snelle terugbetaling. Eventbrite laat weten dat het nog werkt aan de laatste praktische details over de terugbetaling, maar klanten krijgen in de loop van de volgende dagen de prijs van de tickets terug gestort op de bankrekening dat ze bij de aankoop hebben gebruikt. Eventbrite gaat daarna wel proberen om het geld te recupereren bij de organisatoren. Of dat zal lukken, is niet duidelijk: de omvang van de schuldenput die de organisatoren achterlieten, loopt wellicht in de miljoenen.

. De organisatie van het festival had vrijdagavond via social media al laten weten dat Eventbrite en Festiticket de tickets zouden terugbetalen, maar veranderde zijn boodschap later in dat het zijn ticketpartners zou ‘consulteren’ over een mogelijke terugbetaling. Verder is het onduidelijk of ook CM Tickets, nog een aanbieder die kaartjes voor Vestiville verkocht, tickets zal terugbetalen.

Een dagticket voor het festival kostte 78,85 euro of 202,60 euro voor de drie dagen, voor een vipticket betaalde je 188,15 euro voor een dag en 470,80 euro voor een weekend.

Lees ook: Vestiville, de reconstructie: ‘Dat is een backstage voor Danny Fabry, niet voor A$AP Rocky’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content