‘Superfestival’ Desert Trip kondigt tweede weekend aan (en verkoopt in sneltempo uit)

© Reuters

Paul McCartney, Bob Dylan, Roger Waters, Neil Young, The Who en The Rolling Stones op één festival? Dat is Desert Trip, volgens velen ‘de Woodstock van 2016’. Precies dezelfde kleppers die er tussen 7 en 9 oktober zullen aantreden, komen een weekend later (van 14 tot 16 oktober) nog eens terug. Maar helaas: op twee uur tijd waren – op de duurdere vippakketten na – alle tickets uitverkocht.

Na het succes van Coachella, richtte promotor GoldenVoice zijn pijlen op een nieuw project: de samenstelling van de beste festivalline-up aller tijden. Het begon midden april als een gerucht en werd nadien bevestigd door Roger Daltrey, frontman van The Who.

Uiteindelijk werd Desert Trip 2016 aangekondigd voor het weekend van 7 tot 9 oktober in de Empire Polo Fields in Californië, met op één en dezelfde affiche: Paul McCartney, Bob Dylan, Roger Waters, Neil Young, The Who en The Rolling Stones. Op 9 mei, enkele uren voor de ticketverkoop van start ging, werd een tweede weekend aangekondigd. Dezelfde line-up, dezelfde locatie, alleen een week later: tussen 14 en 16 oktober.

In twee uur tijd waren de tickets voor beide weekends uitverkocht. Er zijn enkel nog vippakketten beschikbaar, waarvan de prijs al snel oploopt tot 4000 euro. De weide, die ook voor Coachella gebruikt wordt, kan dagelijks zo’n 100.000 mensen ontvangen. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content